Desperat

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk

Desperat er en tilstand en person kan befinne seg i da han/hun vil finne på å gjøre helt syke ting bare for å føle seg bedre. F.eks. Å ha sex uten Buttplug ogf på en helt vanlig inn og utt ferdig på 2 minutter måte. (Det siste eksempelet er på et sjeldent drastisk nivå av tilstanden, her anbefales avliving eller lignende) Det latinsk navnet for desperat er Desperatius Ivorskius. Det er to måter å kurere denne tilstanden på, det første er å hjelpe vennen og gi trøstende ord. Den andre metoden som er mer anbefalt er gjentatte slag mot neserot og skritt. Hvis ingen av disse "kurene" fungerer, kontakt Ufuck Isbil som er er spesialist på Desperatius Ivorskius.


Historie[rediger]

Desperatius Ivorskius ble første gang registrert i 1888, da Vincent van Gogh skar av seg det ene øret sitt, i desperasjon over at hans trofaste følgesvenn Paul Gauguin skulle forlate ham. Dessverre har historikere nå funnet ut at det ikke var van Gogh som skar av seg øret, men Gauguin som gjorde det for ham. Dette har fått forskere til å prøve å finne den nye første registreringen av desperasjon. Det viste seg at en ung bergensk mann hoppet fra en bro i 1890, i desperasjon over Bergens mange regndager. Dette har siden våren 2009 vært definert som det første registrerte tilfellet av Desperatius Ivorskius. Likevel er de fleste forskere fortsatt enige om at desperasjonen rammet mange mennesker før 1890, men at tilfellene ikke ble registrert grunnet dårlig kunnskap om emnet, og det faktum at de fleste døde av naturlige årsaker før de kunne få Desperatius Ivorskius.

Det er altså det mannlige individet på fotografiet som er desperat.

Forskjellige desperasjoner[rediger]

En beligsk forsker utviklet en liste over forskjellige desperasjoner i 1993, hvor han beskrev tre forskjellige typer desperasjoner som han mente var de eneste typene som fantes. Listen ble tatt i bruk av de fleste psykologer verden over, bortsett fra noen scientolog-psykologer (les: psykopater). Den belgiske forskeren het Louis Bestèrés, og det er oppkalt et mål etter ham, for å fastslå hvor alvorlig desperasjonen er - besteresskalaen. Den går fra 1 til 5, hvorav 5 er den mest alvorlige graden.

Selvmordsdesperasjon[rediger]

Pasienten er meget desperat, og har en del psykiske problemer. Dersom behandling ikke forekommer innenfor en viss tidsperiode, vil pasienten nok ta sitt eget liv, og muligens andres i samme slengen. Denne typen desperasjon forekommer i stor grad i Midtøsten, hvor man sprenger seg i fillebiter hver dag. Selvmorsdesperasjonen gir et utslag mellom fire og fem på en besteresskala. Dersom mistanke om selvmordsdesperasjon anbefales tvangsinnleggelse eller mord, eller i det minste psykologtimer for fem-seks tusen kroner timen.

Midtlivskrise[rediger]

Midtlivskrise, eller 40-årsdesperasjonen som Bestèrés kalte den, er ikke like alvorlig som selvmordsdesperasjonen, men kan føre til like mye skade på nærmiljøet, dog ikke på pasienten selv. Desperasjonen kan føre til at den desperate kjøper seg en fet bil, starter opp egne bedrifter og lever ut alle guttedrømmene fra tenårene. Midtlivskrisen gir bare et utslag på 1-2 på besteresskalaen. Denne typen desperasjon forekommer mest i USA og Storbritannia.

Stressdesperasjon[rediger]

Denne typen desperasjon er, som navnet tilsier, sterkt tilknyttet stress. Tilstanden rammer hovedsaklig kontorarbeidere som sitter på et klamt kontor i skjorte og slips dag ut og dag inn, og gjerne kunne trengt en ferie, men som ikke har råd til å ta seg ferie fordi sønnen snart skal ta lappen, og familien må investere i ny bil. For å unngå denne typen desperasjon anbefales det å ta seg ferie. Stressdesperasjonen kan lett utvikle seg til selvmordsdesperasjon dersom tiltak ikke settes i verk. Dette er grunnen til at stressdepresjon skårer 3 på besteresskalen.
Typisk tilfelle av stressdesperasjon. Som man kan se er denne mannen svært desperat.
Dersom desperasjonen inntreffer i særlig svak grad, kan en hobby være å anbefale, da spesielt afilateli eller avokadosamling, samt bilcross.
Advarsel

Vi på Ikkepedia tar ikke ansvaret dersom du/din ektefelle/dine barn/andre bekjente skulle bli desperate og følge rådene som står på denne siden. Vennligst ta kontakt med en psykolog eller spis en pakke med bandasje om du skulle føle deg uvel