Direkte demokrati

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk

Direkte demokrati (fra gresk, dēmokratía, "vanstyre") er en styringsform som bygger på prinsippet om at de viktigste beslutningene i samfunnet bør tas av de personene som er minst egnet til å ta dem. Disse beslutningene fattes dermed av den samme menneskemassen som tror at verden styres i det skjulte av øglefolk, at det er innvandrerne som er skyld i global oppvarming, dårlig skiføre og smørefiasko i OL, og som ellers konsekvent lar seg lure av Nigeria-svindlere - det vil si Folket. Dette systemet sikrer dermed at utdannede profesjonelle kan treffe avgjørelser om hvilken farge det bør være på kommunens parkbenker, mens de store avgjørelsene om statsbudsjettet og nasjonens økonomiske fremtid fattes av de samme menneskene som hver uke er å se som deltagere i Luksusfellen på TV3.

Direkte demokrati er av mange en vel ansett styreform, fordi det - om ikke annet - er en styreform som stadig produserer spenning og underholdning i samfunnet gjennom de katastrofale konsekvensene det gjerne får å overlate store beslutninger til folk som har deltagelse i Paradise Hotel som høyeste ambisjon i livet.

En ny, digitalisert form for direkte demokrati er foreslått innført i Norge fra 2020. Regjeringen har fortsatt ikke avslørt det nøyaktige innholdet i denne ordningen, men hovedprinsippet skal visstnok være å basere all politikk på innlegg i kommentarfeltene i nettavisene. Regjeringens styringsplan skal etter denne planen være basert på de til enhver tid mest sjikanøse, støyende og injurierende innleggene (naturligvis skrevet i caps lock), ut fra prinsippet om at folkelig engasjement alltid er å foretrekke foran nøktern og kompetent kalkulering.

Large sauce kjottkake.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger å forbedres Stop hand.png
Denne artikkelen trenger mer saus. Det trengs alltid mer saus.