Fender`s 3000-års jubileum.

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk

3000 år med Fendergitarene.

I hele 3000 år har Fender-sounden tilfredstilt ørene våre, og vil sikkert tilfredstille oss i 3000 år til.

Opprinnelse og utvikling[rediger]

Ikke bare er gitaren trofast, men også ekstremt stilfull. I årenes lange løp, har Fender`n spilt en stor rolle for alle slags musikk-sjangre, fra Afrikansk "ombala jombala"-musikk til den hardeste rocken vi kjenner idag.

Hermann-Fender Danielsen (kjent fra skuespillet Isdans på havet og dansebandet Vikingarna) satt en dag i jungelen i Sahara i år -1008 å pønsket ut idèen med å prøve å lage en gitar som hørtes så godt at de overdøvde trommene til hans venner. Idèen hans kom frem da han en dag ble sint på den akustiske gitaren sin på grunn av at den ikke klarte å lage nok lyd, så han kastet gitaren sin opp i luften så den traff en telefonledning. Da gitaren traff, tok den selvfølgelig fyr, og ut av det blå kunne man høre en ekstremt sterk "brrrbrrr"-lyd.

I tidligere intervju med Fender Danielsen kunne han meddele at; "Ut ifra det vi hørte den dagen jeg kastet gitaren min i en telefonledning, kan jeg si at det var der jeg tok utgangspunkt ifra Fuzz-sounden."

Ca. 30 år etterpå var den første Fender-gitaren skapt. Fender Danielsen hadde brukt lang på å finne materiale og dimensjoner for gitaren sin, men det ble meget spesifisert til slutt. Det første eksemplaret var den såkalte "Jeg vil ha iskrem i andre-Fendern ", som var fremstilt av Afghansk furu på kroppen og tsjekkisk kongekrabbe fra New Zealand til hals og headstock.

I samme intervju som tidligere nevnt sa Fender Danielsen; "Jeg tok reisen rundt hele kloden for å finne de mest utsøkte matelialer til mitt mesterverk, og jeg kom frem til at Afghansk furu og tjekkisk kongekrabbe fra New Zealand var det beste. Hvorfor? Vet ikke. Jeg bare tippet det. Tror jeg... Det var tøft.."

Årene gikk, og nå hadde Fender Danielsen masseprodusert både "Jeg vil ha iskrem i andre-Fender`n" og "Nihundretusenogelleve-Fender`n". Halve kloden hadde nå en "Jeg vil ha iskrem i andre-Fender`n", og mange hadde til og med blitt kjente artister med en i handa.


The Jesucaster[rediger]

Like etter Jesu fødsel kom Fender Danielsen opp med en ny idè. Det var gått 1000 år siden han kom opp med hele konseptet om å lage elektriske gitarer, og nå ville han gjøre noe virkelig stort av det. Siden Jesus var en så viktig person for samfunnet og for folks helse, ville Fender Danielsen gjerne lage en gitar til herr Jesus. Fender Jesucaster kalte han den. Den var spesialdesignet for at den skulle passe perfekt til Jesus` fingre og bakhode. Tiden gikk, og Jesus spilte seg gal på Jesucaster`n sin. Etterhvert begynte han å bable om at han kunne gå på vannet, gjøre vann om til vin, lese folks tanker og blablabla, og han ble et mobbeoffer og en totalt utfrik blandt samfunnet. Deretter ble Jesus først kastrert, pisket og tvingt til å gå med en merkelig tømmerstokk på ryggen dit han visst nok skulle stryke med forran en hel folkemengde.

Jesu død fanget Fender Danielsen`s oppmerksomhet, og derfor ville Fender Danielsen fikse istand en 24-timers hederskonsert på platået der han døde, for Jesus. Fender produserte da 11 Jesucasers for å klare å gjennomføre konserten, ettersom de ble totalt 11 gitarister, inkludert Jesus` far, Josef, Henrik Ibsen, James Bond, gutten som kappåt med trollet, dronning Sonja og hans gamle venn, Mowgli. Reportuaret besto ironisk nok av bland annet "Highway to Hell"-AC/DC, "Stairway to Heaven"-Led Zeppelin og "Thriller"-Michael Jackson. Konserten tok verden med storm, og fikk hele 123.456 besøkende. Dette var svært god PR for Fender Danielsen, og tok nesten hele billettsummen til seg selv. Han etterlot bare 26 kroner av 29000000 millioner til familie, bandet, etc.. Fender begynte straks å masseprodusere Jesucasteren, og tjente milliarder.