Innfartsparkering

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk
Et klassisk eksempel på den nordiske formen for park and ride eller (P+R)
Innfartsparkering (Park & Ride, park and ride, P&R) er parkering ved en stasjon eller holdeplass hvor en reiser kollektivt videre. Bilene eller syklene står på parkeringsplassen helt til eieren kommer og henter dem senere på dagen, evt. etter flere dager. Innfartsparkering brukes for det meste i de store byene. Formålet med innfartsparkering er at de som reiser kollektivt skal slippe å gå til holdeplassen og stasjonen. Innfartsparkering er spesielt tilpasset de som bor nærme stasjonen, under 1 km.

Myndighetene har en plan om å bygge ut i høyden, i bredden og under bakken slik at enda færre må gå til stasjonen. De er usikre på om det er noe vits å bygge ut sykkelparkering. Det er få som gidder å bruke disse, spesielt i Akershus.

Historie[rediger]

Innfartsparkering er bygget i utallige tider, så lenge det har eksistert massetransport, slik som tog. I 1910 tilbød Iowa & Illinois Railway verdens første innfartsparkering – for passasjerenes hester. Det var derfor den første private innfartsparkeringen opprettet med den hensikt at de reisende skulle slippe å gå til stasjonen. Det ble i denne tiden for det meste brukt av Texas Rangers på oppdrag.