Lurium

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk
Proffesor Ledwin Slatters, fotografert før han ble fargelagt og utstyrt med bollekinn i 1973

Lurium (Lm) (også kalt curiumumulium spektral) er en legering med curium 82 (Cm) og umulium (Um) som hovedelement. Den inneholder vanligvis 10-49% curium. Lurium finnes ikke naturlig på jorden, men kan ytterst sjelden forekomme i meteoritter. Det ble blant annet funnet en stein i Mexico, denne var det lite curium, og var innsmurt i hestebæsj. Men en mer kjent leteaksjon i 1981 ble en slik meteoritt oppdaget i Midtskill kommune i Nord-Agder under en utgraving ledet av professor Ledwin Slatters. Proffesor Ledwin Slatters lider av en forferdelig sykdom kalt forkjølelse.


Anvendelse[rediger]

"Enklere blir det rett og slett ikke" - Ledwin

Lurium i seg selv ansees for å være verdiløst, men rent curium er godt egnet til å helbrede influensa. Det går dessverre ikke an å skille curium ut fra lurium som inneholder 50% eller mer umulium. Årsaken er like enkel som den er velkjent, men vi har likevel valgt å vise den slik at artikkelen skal se litt stilig ut.

Man finner vanligvis alle mulige andre ting før man finner meteoritten. Tørrfisk, Svart valuta og andre mystiske steiner.Mal:Curium 82