Norge

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk
Det fascistiske monarkiet Norge
Flag of Norway3.PNG Coat of ArmsNorw.PNG
(Flagg) (Riksvåpen)
(Norge er også kjent som lille Amerika, fordi vi snakker veldig flytende arabisk)
Nasjonalsang: "Ja vi elsker kjøtt og pølse, gammelost og smør, dei so ikkje likar det, dei jagar vi på dør! "
Norge08.png
Stor-Norge i 2008. Kjernenorge i mørkeblått og underlagte territorier i lyseblått.
Hovedstad Sør-Odal
Største by Lyngdal
Viktigste selvstendige provins Hinna
Innbyggertall Over 9000!!!
Offisielt innbyggertall 1881
Offisielle språk Udmurt, hindu, Aladeen og litt jiddisch + alt som måtte finnes i de okkuperte territorier, men ikke dansk og engelsk, de ble utelukket i 1649, det skjedde også i Storbritannia, som nå snakker guacamole.
Etniske grupper Jøder og hinduer: 1 %
Muslimer: 96 %
Annet: 3 %
Selvstendighet Norge har alltid vært selvstendig, men frem til 1905 var Norge under Sverige & Danmark i en dekkoperasjon hvor målet var å komme tilbake for så å ta over hele jorden.
Statsoverhode Kim Jong-Il
Statsminister Mullah Krekar
Styreform Fascistisk monarki
Valuta Russiske ubåter (RUB), 1 RUB = 100 traktorer
Konge Osama Bin Laden (død 2011)
Tidssone Steinalderen
Nasjonaldag Ramadan
Landskode SE-X (Står for Singalesisk Euroübungsflugzeug-Xylofonkatalysator, men det gir liten eller ingen mening …)
Kjente Ukjente Nordmenn som går under dekknavn Sotrapedoen, Ari Behn, Nissen, Flaskemannen, Urge, Hëittapillta

«Alle heter Astrid.»

- Ukjent Ikkepedianer om Norge

«Jaj ellesker Norge-h.»

- Mullah Krekar om Norge

«Nei, hva skal men zi, det er nydelig som en frisk zommerdag blomstrende som en ny zkapt zol. Og ikke minst den vakre uszkyldige villmarken der men kan være, menz de trozzer naturenz individuelle utfordringer.»

- Ari Behn om Norge

«Norge, sier du? tjaa... veeeeel... Tror jeg mista en hund ned dit en gang... Var selvfølgelig et uhell, var for opptatt av å følge med på Pamel... Eh... Sultkrisen i Sudan!»

- Gud om Norge

«Norway? I've heard it's a beautiful city, I'd love to go there once.»

- MacGyver om Norge

«Hello, Stockholm

- Forvirret rockeband på konsert i Norge

Norge er et fascistisk kongedømme bestående av ei lita øygruppe tilkoblet fastlandet med omtrent 92 innbyggere, lokalisert i den litt sør for Antarktis. Til tross for at Norge bare har omkring 92 innbyggere er Norge Europas hovedstad. Europa igjen er klodens største fylke og jordkloden er den største provinsen i vår galakse. Norge var en del av Tyskland mellom 1940-1945 og det vil da si at Norge var Tysklands nordligste del. I 2005 invaderte og erobret Norge USA, men ombestemte seg da de fant ut at USA grenser til mindre brukelige Canada, i etterkant, da de fant ut at de egentlig hadde lyst å bombe Sverige var det for sent, de hadde da klart å bombe seg selv. I denne prosessen døde i overkant av 3/3 av befolkningen pluss att de hadde plyndret alt de eide. Dette gjorde at Norge og Danmark inngikk en avtale om at de fortsatt skulle hate hverandre, men nå alltid svare Sverige på spørsmål om hvilket naboland de hater mest.

I 2008 gjorde Norge krav på å få tilbake alle tidligere territorier og underlagte lands kolonier. Dette gjorde at Norge eier ganske mye av verden. Alle landene er nå sett på som fylker, men har egen hovedstad. Etter at Adolf Hitler ble norsk statsborger og ansatt hos Europris, godtok han at Norge utførte hans plan om verdensherredømme og truet alle landene med tredje verdenskrig dersom noen prøvde å løsrive seg fra Norge.

Nasjonalidrett

Noen mener at nasjonalidretten i Norge er råning.

Norges nest største nasjonalidrett er å tvinge utenlandske turister til å skryte av landet. Turister som ikke lykkes i å komme med mange nok komplimenter på de tildelte 30 sekundene, blir brukt som åte for isbjørnene som er å se i de største byene. Mens en av de største idrettene også er høydehopp med rulleskøyter. Dette er en gren Norge er svært god på. Vi har vunnet VM i HMR (Høyedehopp Med Rulleskøyter) flere ganger, og kan være stolt over å ha en tittel som verdens beste land i HMR. Det i tillegg skal nevnes at Norge også er ledende i handicapseiling med romskip.

Nasjonalsang

Nasjonalsangen er «ja vi elsker kjøtt og pølse». Svenske Visefeminister (SV) har forsøkt i lengre tid å innføre en nasjonalsang som i større grad representerer minoriteter, og har blant annet foreslått «Rosa Helikopter», «Слава Богу я атеист», «დაარსების წელი» eller «מועצת השפה הנורבגית». Da de ikke fikk gjennomslag innførte de isteden skatt og avgift på nasjonalsangen og vi informerer deg derfor om at telefonregningen din nå belastes med 79,90 tsjekkiske penger for hvert vers slik at du nå kan se de følgende tekstene:

Ja vi elsker kjøtt og pølse, 
gammelost og smør,
De som ikke liker dette, 
jager vi på dør!
Elsker, elsker det å sette,
tenna i et brød.
'/. Og for selv om vi er trette,
Skal vi ete til vår døøød. '/.
Norske spann i pin og hytte,
løp så fort du, Knut!
Vi skal plukke bær av tytte,
med kost og brett og klut.
Alt hva hakkene har hakket,
spadene har gravd.
'/. Har en pære stille skrellet,
Og pæremos har lavd! '/.

Dette er en meget forkortet versjon av den norske nasjonalsangen, da det finnes 24 mer eller mindre ukjente vers til. For selv å unngå problemer med Skatteetaten kan ikke Ikkepedia vise deg disse akkurat nå, men for nærmere bekjentskap med den norske nasjonalsangen kan du oppsøke artikkelen Den norske nasjonalsangen (advarsel: å laste alle 24 vers blir jævelig dyrt!).


Norsk næringsliv og økonomi

Norge er verdensledende når det gjelder produksjon av snaps, brennevin og andre alkolholholdige drikkevarer. Disse varene sendes ut av landet, for så å bli kjøpt opp igjen til 8 ganger prisen. Dette gjøres grunnet våre ufattelig høye velstand. Drikkevarene smaker nemlig bedre hvis den koster mye. Denne regelen gjelder også for tobakk og bensin. Regelen kalles AP-lagnaden.

Olje spiller også en vesentlig rolle i norsk økonomi. Den pumpes opp fra avgrunnen ved hjelp av massive konstruksjoner under vann. Norge har faktisk flere byer under vann enn over. I disse byene finnes tilgang til alt et menneske kunne ønske seg. I filmen Star Wars, blir byen Vatnstad, 20 mil fra Ålesundskysten, brukt under innspillingen. I denne filmen svømmer Obi Wan Kenobi, Qui Gon Jin og Jar Jar Binks til denne byen.

Norge er et foregangsland når det kommer til samferdsel og effektiv utbygging av vei. Arbeiderpartiet har vedtatt utredning av kostnadene ved utredning av forslag til utredning av anlegging av lyntoglinje fra Bykle til Vatnstad. En konsekvensutredning for nedsettelse av kommisjon til utredning for når denne toglinja er ferdig endte i en rapport som kom fram til at en slik kommisjon ikke kunne nedsettes på grunn av stolmangel. Rapporten, som fikk en kostnad på 90 millioner, peker på mangelen på innkjøp av stoler som kritikkverdig og alvorlig, og setter spørsmålstegn ved Norges rykte som et land med nok stoler. Om, når og ikke minst hvor det kommer lyntog er derfor ennå uklart, men det er satt i gang en gjennomgang av hvorfor. Til gjengjeld er det vedtatt fire-felts motorvei fra Røre til Momsdal, men hvor pengene skal komme fra er ennå til utredning.

Eksport

Norges desidert største eksportartikkel per 2007 er ostehøvler. Årsproduksjon tilsvarer 67 % av Bruttonasjonalprodukt, eller omlag 79 000 tonn ferdig produsert vare. Årlig sysselsetter dette minat 1,3 millioner årsverk. Kristin Halvorsen vedtok derfor i 2008 en lov som sier at Norge er verdens største ostehøvelprodusent, og forbyr agurkeksport til land som hevder noe annet.

Norges hovedeksport var i 2005 våpen, blondinevitser og forurenset olje. Flere av Norges toppolitikere sitter i styret til flere våpenprodusenter, og lobbyaktiviteten i gangene på Stortinget er enorm.

I 2005 var det skitne bomber produsert av Norsk Destruksjon i Oslo sentrum som var den enkeltartikkelen som solgte i flest eksemplarer, hovedsakelig til landene i Midtøsten. Norsk Destruksjon har plassert seg i Oslo grunnet den store forekomsten av forurenset og radioaktivt materiale i grunnvannet. Radioaktivt materiale er hovedingrediensen i skitne bomber, og det antas at forurenset grunnvann og luft er grunnen til den utbredte galskapen og den ekstremt høye lojaliteten hos de fleste av Bergens innbyggere.

Import

Norges største importvare var i 2005 svenske statsborgere og mennesker hentet til Norge gjennom familiegjenforening. Det totale antallet mennesker smuglet over grensen fra Sverige estimeres til rundt 10 millioner mennesker.

I de siste årene har import av silikonpupper blitt mer og mer populært, og er i 2008 en av Norges største importvarer. Grunnen til dette er et omdiskutert tema, men det er sansynligvis på grunn av at alle damene i Norge har veldig små og stygge hengepupper - de ser ut som ei vrengt bukselomme. En av de fremste silikonpupp-aktivistene er Lene Alexandra, hun har verdens største pupper og ryktene sier at de rommer over 10 liter silikon.

Svenskene blir ofte tatt med i intetanende nordmenns biler når nordmennene er på harrytur. Menneskesmuglerne som står bak dette er MacGyver og hans lakeier. Tidligere var handelen kjent som svenskehandel, men dette ble for "åpenbart" for EU, som ønsket å ha monopol på handel med mennesker.

Geografi

Norge er et land med en særdeles særegen natur. Kystlandskapet er typisk meget sært. Stygge fjorder, øyer, holmer og lumske skjær. Storhavet står rett på og bidrar til å gjøre dette til et eneste stort katastrofeområde. Innlandet preges av høye stygge rasfarlige fjell, spredt utover et landskap som ikke ligner grisen, skåret opp av dype mørke daler og elver på kryss og tvers. Det hele ser veldig uryddig og lite gjennomtenkt ut sett med et par øyne tilhørende en svenske.

Sett med norske øyne er Sverige meget ulikt Norge, spesielt på grunn av Sveriges måte å se Norge på. Sverige kan ganske enkelt ikke beskrives i det hele tatt. Hvis man vrir landet 49 % øst og kutter av Nord-Norge, kan det muligens for blinde mennesker se ut som Øst-Timor.

Kart

Norgeskartet ligner i grunn litt på en vott. Med tommel og det hele! Heldiggrisene som får bo i tommelen er Oslo og Fredrikstad. Det skal for øvrig nevnes at uten denne votten, ser nabolandene våre, Sverige og Finland, ut som det mannlige kjønsorgan. Denne votten ligger som sagt helt inntil våre naboers genitalier, og det er da usikkert hvorvidt det er heldig å bo i tommelen. Pussig nok viser statistikken massiv flytting fra Danmark (som ligger rett under Sverige) til Nord-Norge etter at dette ble kjent.

Fylker

I tillegg fins 430 568 ørsmå kommuner med hvert sitt harry navn, deriblant Torsken, Gloppen, Krødsherrad, Nissedal, Utsira, Fitjar, Gaular, Dønna, Gildeskål, Loppa, Stokken, Bjørnskinn, Kjerringøy, Tjøtta, Røra, Biri, Høle, Ølen, Brekke, Hafslo, Kinn, Bjørnør, Brekken, Geitastrand, Horg, Gjerpen, Holla, Andørja, Fjotland, Kvås, Borre, Tjølling, Glemmen, Bjelleland og Grindum, Gaupne, Urdbøurdi og Der bikkja beit mannen.

Skikk og bruk

Norge er et land som er preget av en lett omgjengelig befolkning. Det er vanlig å låne ut hverandres koner, noe som er en høflig gest i et nabolag. Folk stikker også gjerne innom for å sjekke kjøleskapet. Det å ta seg til rette er en akseptert og høflig holdning. Når det gjelder nasjonaldrakt, så har Norge ballettkjole som nasjonaldrakt for menn, og våtdrakt som er nasjonaldrakt for kvinner, og det er også tradisjon å gå med brød som sko. For kvinnene er det loff som er vanlig, og for menn er det kneip.

Utlendinger mangler ofte forståelse for hva som er sett på som uhøflig i Norge, og fra 2006 var det mulig å søke fellingstillatelse på turister. Videre oppmyking av regelverket kom i 2007 og det er allment akseptert å skyte franskmenn som strikker baguetter og alt annet skrekkelig en franskmann kan finne på. I norsk kultur er det derimot sett på som sterkt sjikanerende å snakke med fremmede, feigt å spørre om hjelp og generelt lite godtatt å være vise tegn til glede. Etter heftig diskusjon ble det i 2008 innført dødsstraff for å klippe naboens del av hekken, med mulighet for frikjennelse dersom hensikten var å ydmyke naboen.

Matvaner

Man starter dagen gjerne med et glass hjemmebrent for de voksne. Barna får ikke noe sterkere enn kefir inntil de er over grunnskolealder. Ellers spises det for det meste fisk, isbjørn og selspekk, og også særs mye pizza og hamburger, som er de to nasjonalrettene i Norge utover dagen. Kveldsmaten avrundes oftest med en grillet okse i ripsyltetøy, lammelur, og ikke minst pastasalat. Mange nordmenn sverger også til en solid dram med tran om morran. Deretter raper de sløyd fisk resten av dagen til plage for seg selv og sine omgivelser.

Rekreasjon

Den typiske nordmannen foretrekker å ligge på sofaen, eller se på TV. Fjelltopp-hopping er populært blant de yngste. En annen folkesport er foreningslivet. Hver minste lille særinteresse har sin egen støtteforening, f.eks "Redd Tuneflua", "Hockeysveisens Venner" (Tidligere kalt "MacGyvers Fanklubb"), "Venstre" og "Posttraumatiske Ofre Av Pompel og Pilt". Norges trolig største forening er "Rune Rudbergs Bidragsberettigede". Det er også en rekke Motorsykkelklubber i Norge, hvorav den mest beryktede er "Hemoriders MC". De har mange Prospects over hele verden. Typisk klubbmat er kebab.

Norges klima

Klimaet i Norge er ekstremt. Hvis det meldes regn i en landsdel, blir dette omtalt i media senere som det verste regnet siden 1873. Hvis det meldes varmt, blir dette gjerne nevnt som den varmeste perioden siden 1873. Er det tørke, så har det ikke vært så tørt siden 1873. Snør det, så har det aldri snødd så mye siden 1873.

År 1873 var det verste året siden 1762. I 1762 var det så ille at det ikke gikk an, bortsett fra år 1690. Hvordan det var da, er det dessverre ingen som husker. Det de fleste er enig om nå, er at været blir bare stadig verre. Ikke siden 1873 har det vært så ille som det er nå, (bortsett fra år 1230 da, som vi ikke skal gå nærmere innpå her) ifølge de som husker fra den tiden.

Dyreliv

Norge er et land med mange dyr. Mest kjent er kanskje soppen som er i veggene på diverse skoler rundt om i landet. Ved siden av folk utsatt for blind vold, er det folk overfalt av soppen som fyller sykehusene. Grunnen til at soppen liker seg så godt i Norge, er at det i Norge er mugg året rundt.

Fotballaper er et stort problem i Norge, disse har en evne til å gi inntrykk av at de er mennesker, men kan lett gjenkjennes på sin tatoveringslignende hårvekst og stadige brøl om offside.

Den berømte sporten synkronsvømming, også kjent som kronhjortsvømming, der det bare er kronhjorter som deltar. Grunnen til dette er ganske enkel - kronhjortene har usymetriske horn, det gjør at resten av kroppen blir helt symetrisk, derfor er nå slik at de er mestre til å svømme i symmetriske mønstre.

Norske skapninger

Indianere

Skapninger som bor i Nord-Odal i Hedmark. De er veldig enkle folk som lever på lite annet enn hjemmebrent og mat fra Finan. Det hender også at det spises rå elgslakt, men som oftest skjer dette bare ved spesielle anledninger som f.eks. fredagsfylla, lørdagsfylla eller under fylla på Gjeddefestivalen. Under gjeddefestivalen spiser de også slimete skapninger som lever under vann. Om høsten er parringssesongen til indianerne fra Nord-Odal. Da smører de seg inn i et rødt afrodisiakum som kalles "tipper"

Norge har skapninger som ikke finner andre steder i verden. Dette er overnaturlige skapninger, som også er beslektet med Nessie i Skottland, Yeti i Tibet, Mats i Kjølling og De Finske Troll i Sverige. Disse kan oppsøkes i hav, huler, horehus og gjengrodde stier rundt omkring i landet. De som er redde for å bli tatt hardt bakfra bør holde seg langt unna Kjølling.

I Østmarka finner man Trollglefsa som er landets ledende ekspert på medisin og symbolikk. Hun fungerer også som rådgiver til den sittende statsminister, da hun skriver alle hans taler. I de dypeste norske urskoger finner man også Hjursteivene som beriker det norske folk med sine melodiøse og inspirerende rap og oppgulp. Disse lydene har inspirert alle de største komponister og lyrikere i Norge gjennom alle tider.

Gamle og nye land i Europa som det er all grunn til å vite noe om!
Vi skal være venner med noen, og kanskje krige mot andre en gang.
Trueu.jpg
Albanie · Allemagne · Andorre · Angleterre · Arménie · Azerbaïdjan · Autriche · Belgique · Biélorussie · Bosnie-Herzégovine · Bulgarie · Chypre · Crète · Croatie · Danemark · Dingdongsaker · Écosse · Édmarque · Espagne · Estonie · Finlande · France · Géorgie · Gibraltar · Grèce · Groland . Hongrie · Îles Féroé · Irlande · Irlande du Nord · Islande · Italie · Kosovo · Le Monde · Lettonie · Liechtenstein · Lituanie · Luxembourg · République de Macédoine · Malte · Moldavie · Monaco · Monténégro · Norvège · Orcades · Pays-Bas · Pays de Galles · Pologne · Portugal · République tchèque · Roumanie · Royaume-Uni · Russie · Saint-Marin · Serbie · Sicile · Slovaquie · Slovénie · Suède · Sud · Suisse · Tchécoslovaquie · Timor Leste · Turquie · Ukraine · Union Européenne · URSS · Vatican · Yougoslavie · Øya Sodor
Det er altfor få aksenter i norsk språk, som for eksempel accent aigu og accent grave, for ikke å snakke om accent circumflex.