Pensel

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk

En pensel er et lite tre med lodden rot. Treet stammer fra tre arten Ginkgo, som er et tempel tre. Ordet pensel kommer fra det latinske uttrykket; flowerus powerus, som betyr ”fargen skal gå den rette til gode”. Penselens røtter har farger og brukes til å fargelegge alle mulige ting. Treet kan lett dras opp av jorda, og er klar til bruk med en gang. Pensler vokser hovedsaklig i sørlige deler av norge i granskog, helst ved et fuktig område.

Historien[rediger]

Penselen ble første oppdaget i 1970 av et tv team fra nrk. De holdt penselen skjult helt til 1972, da de sendte sin første tv sending i farger. Grunnen til at NRK ikke tok i bruk farger tidligere var at de fant bare 3 forskjellige farger rødt, gult og blått. Etter mange måneders forskning klarte til å krysspollinere penselene og dermed kunne de lage utallige arter. Hver art har sin egen farge. I 1980 ble nesten alle penslene utryddet, på grunn av sterk farge misbruk på sørlandet, hovedsaklig Flekkefjord, Egersund, Mandal og Kristiansund. Dermed i 1982 fikk NRK enerett på alle pensel områder og områdene er nå avsperret for allmennlig ferdsel. NRK er de eneste i verden som har rett til å dyrke pensler og har i senere tid gjort seg rik på å selge pensler. De eksporterer nå for flere milliarder kroner hvert år.

Bruk av Pensler[rediger]

Pensler i dag blir brukt til utrolig mye, man kan nevne noen; Tv-skjermer, biler, hus, klær og veier. En huske regel kan være, "brukt til en - bruk alltid en". Det vil si om du bruker penselen på klær, ikke bruk den på veier dagen etter. Pensler er veldig gode til å tilegne seg omgivelsene sine, men den klarer ikke to ting over en kort periode. Har du først brukt penselen på klær må man minst vente 17 mnd føre man bruker den på noe annet. Man bør aldri holde en pensel loddrett med roten øverst i mer enn 8 minutter, hvis dette blir gjort vil fargen i roten forsvinne inn i stammen og da kan det ta år føre den kommer tilbake. Dette skyldes den helt unike stammen som er den beste til å holde på farger av alle trearter i verden.

Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!