Radværing

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk

Radværinger kommer fra øya Radøy. Det blir også omtalt som den grønne øya. Plassen er full av skog og sauer, og de er stolt over det. Radøy er en kommune bestående av 269 øyer, holmer og skjær. Hver av disse har et eget gårdsbruk og minimum en sau for å kunne få subsidier til å kjøpe traktor. Traktoren er stort sett i bruk når en kjører på fest og for å overnatte i om en ikke føler seg i stand til å kjøre hjem igjen etter festen.

Radværing skal etter sigende være en person med håndtak på ryggen og hår under tunga. Dette mysteriet er dessverre ikke blitt vitenskapelig bevist enda da radværinger som tidligere nevnt lever på øyer og har stor glede av å drive innavl. For en hver mann som prøver å komme i kontakt med hunkjønnet av denne sorten ute på disse øyene blir kontant avvist og banket opp av hannkjønnet.

Historie[rediger]

Fra tidenes morgen rodde radværinger fra disse gudsforlatte øyer og inn mot Bergen for å selge varer som de selv produserte. Dette være seg kjøtt, poteter, sild og dårlig hjemmebrent. Om noen av de kjøpelystene bergensere skulle være så frimodig å prute på prisen ble dette kontant avviste og det vanket som regel et kraftig slag fra en irritert radværing.

Religion[rediger]

Radværinger har vært sett på som et ukristelig folkeslag i og med sin oppførsel samt sin store trang til å driver innavl. Men i de senere år har radværingene rodd over til USA og hentet hjem en kirke og etter beste evne snekret denne sammen igjen ute på en av øyene sine. Og bes derfor anses som et kristelig folkeslag som gjør sitt beste for å få et bedre liv når de en gang blir overført til de evige jaktmarker.

Språk[rediger]

Det sier seg at Radøy er de som er best til å holde på dialekten sin. Kanskje fordi de er de eneste som forstår det? Men de er stolt av å snakke som de gjør. Andre rundt vil snakke med hverandre, og de vil at alle skal forstå dem. Dette er ikke så viktig for denne urbefolkningen. De holder virkelig på dialekten sin, hvordan de klarer det er det ingen som vet. Forskerene tror de er fordi de bor så langt fra byen, at det er fordi de er innestengt på en øy. De vrenger rundt på alle ord på en måte som vi utenfor øyen ikke helt kan forstå vitsen med. Ö er ein ofte brukt bokstav når de snakker. Det høres ut som om de har stappet noe i nesen og i halsen når de skal si et ord med Ø. Dette betyr at sove = sôva, Jeg vil ikke gå over der = Eg vil ikkje gå öve dar. Det spørs litt hvor på Radøy du er fra, men det er stort sett lik dialekt. Det er ikke vanskelig å høre om personen du snakker med er radværing. Bare se etter håret under tungen og poten i halsen.

Oppsummering[rediger]

En helt vanlig kjeller på Radøy

det som er med alt her på siden er at alt er som det skal vere på ikkepedia, bare faen og tull.

Kjente radværinga:

- TrineOls

- Kongen

- Snusmumrikken

- Sniffy

Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!


Baby.jpg
Denne artikkelen er for småunger.
Artikkelen er for barnslig og trenger mer voksent innhold.