Rundkjøring

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk

Rundkjøringer er et fenomen som forekommer når en vei møter en annen. Rent fysisk, blir veien breiere og det er blitt laget en midtdeler som det er meningen å kjøre rundt. Det er ingen begrensning på hvor mange ganger man kan kjøre rundt en rundkjøring, men man skal ikke være til sjenanse for andre medtrafikanter. Dette kan tolkes som man vil og man kan derfor gjøre hva man vil i en rundkjøring. Hva som er inne i midtrabaten, varierer veldig. Det kan være alt fra ren frisk luft, til et offisielt offringssted for dverger. I Norge finnes det ikke grenser for hva Vegvesenet finner på å sette i midten av rundkjøringene. Et eksempel er en haug med porselenskåler inne i en hønsenetting, noe som er helt uforsvalig når det gjelder trafikksikkerhet.


Trafikkregler[rediger]

Hvordan man skal oppføre seg som trafikant i en rundkjøring, er et meget omdiskutert tema blant det norske folk. Det finnes utrolig mange oppfatninger av hvordan man skal kjøre. I følge regelboka skal man ligge i ytre fil dersom man skal til høyre og i indre fil om man skal til venstre, men det er sjelden at våre medborgere i det hele tatt tenker på hvor man plaserer seg.

Ifølge regelboka skal man blinke når man skal ut av rundkjøringen, men også dette ser det ut til at våre medborgere rett og slett driter i. Det sier seg selv at det å gi tegn til andre er smart og det fører til at det oppstår komplikasjoner mellom kjøretøyer. Mange bulker blir dannet av uvetig kjøring i rundkjøringene og dersom man møter en annen bil kan det føre til det verst tenklige utfallet for en bilfører,nemlig punktering.

Det er også å anbefale å bremse ned før rundkjøringer for å i det heletatt klare svingen. Jeg har sett folk som har gitt full pinne gjennom rundkjøringa uten særlig hell. Det er grunn til å tro at slike mennesker har vesentlig mindre hjerne en oss andre normale mennesker. Nyere forskning viser at Hitler hadde vesentlig mindre hjerne enn gjennomsnittet og dette gjør at han går under denne kategorien.

Det mest interesante med regelverket rundt rundkjøringer er at ingen af oss som skriver om kjøring i rundkjøringer klarer og legge ved en link til regelverket som forteller oss hvordan vi skal kjøre i dem. Dette gjelder også for mainstream media, politi og pampfletten som vegvesenet utgir fra tid til annen.

Bruksområder[rediger]

Det finnes egentlig ikke noen grense for hva man kan bruke en rundkjøring til. Dersom det er gress i midten, egner rundkjøring seg ufattelig bra som teltplass. Dersom man ikke har noe telt, kan man bruke en burka i stede. Dersom det mot formodning ikke skulle være gress i midten av rundkjøringen, kan du bare ta med deg et teppe eller et lite stykke kunstgress. Som kjent, er det som regel veldig stille i midten av en rundkjøring. Jeg anbefaler dere derfor å droppe ørepropper. For å få natta til å bli enda roligere, anbeales det å sette opp skilt i alle kjørerettninger der det står: "en tut = en skål."

Selfølgelig kan rundkjøringer også brukes til andre ting! Det har kommet fram, fra en ukjent kilde, at Al-Qaida har en hemmelig bunker hvor de trener barn til å bli selvmordsbombere, under en av Berlins største rundkjøringer. Byens borgemester ser lyst på avsløringen og setter pris på at Al-Qaida har valgt Berlin som rekruterings hovedstad. Han sier også at de vil bistå i arbeidet, og skaffe penger og frivilige barn (fra grunnskolene) til det videre arbeidet.


Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!