Selvangivelse

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk

Der fant vi deg din lille snik! Vi har letet etter deg i flerfoldige år, og vi visste du ikke kom til å klare og holde deg unna. Nå er det påtide at du betaler den skatten du skylder! Skatteetaten kommer nå til å dukke opp på døra di om tre til fem minutter for å ta 50 % av alt du eier, inkludert kone og barn! Og det er ingen vits i å prøve å rømme, for vi har nå fullstendig oversikt over deg (via GPS og vår gode venn Bush)!

«Selvangivelse? Elsker å kreve inn fra folket i store kvanta - mer skatt fra dem betyr mer lønn (var hun her korrupt?) til meg!»

- Tidligere finanskrise Kristin Halvorsen om selvangivelse

«Selvangivelsen ja? Når'n itte har mer pææng på bok må'n jo skaffe dem på en anna måte, og da er jo skatt noe ta det bæste je veit.»

- Nåværende finansminister Sigbjørn Johnsen om selvangivelse


Selvangivelsen er et verktøy utformet av Skatteetaen etter at Spice Girls prøvde å lure seg unna skatt i flere år. De ble så fornøyd med denne oppfinnelsen at de valgte å bruke den på hele befolkningen, da de mente dette kunne frigjøre mange arbeidsplasser og man kunne få god oversikt av hele befolkningens formue.

Den orginale selvangivelsen[rediger]

Det å betale skatt etter selvangivelsen kunne være veldig enkelt, men det hele ble avgjort av hvor dum du var. Det var tre fremgangsmåter

  • Hvis du er gift eller på annen måte tidligere straffet, kan det hende du er så heldig at din bedre halvdel fyller ut skatteoppgjøret ditt for deg. Du trenger da ikke bry deg om noen ting som har med skatteoppgjøret og gjøre.
  • Hvis du er en fri mann (eller mellomting), må du fremskaffe en passelig stor konvolutt som kan brukes til å sende tidligere nevnte skattekiste til Skattemyndighetene. Jo større og tyngre skattekiste du har, jo mer betaler du i skatt.
  • Hvis du driver enkeltmannsforetak (også kjent som å nappe løken, hilse på slangen, dra i snora, kvalitetstid med seg selv o.a.), kan du allerede forvarme ovnen til rundt 650°C, siden du kommer til å måtte brenne i helvete uansett. Serveres med rødvin. Vel bekomme.

Den moderne selvangivelsen[rediger]

Etter at mange feil ble oppdaget i den gamle selvangivelsen og Staten følte at den ikke fikk inn nok penger til Finansdepartementet (for der er det tross alt mange korupte munner å mette) ble det i 1992 innført en ny selvangivelse, som skulle være idiotsikker og til fordel for Staten økonomisk sett. Den sørget også på for slutten til de personer som lurte unna middler på skatten. Restskatt var også et begrep som opphørte da den nye selvangivelsen ble innført. Den ble delt opp i tre enkle trinn:

  • Hvor bor du?
  • 'Hvor mye penger har du?'
  • Når kan vi komme å hente de?
Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!