Smatteetaten

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk

Smatteetaten er en etat som sørger for at alle smattelyder blir likt fordelt over hele landet. Om man sårt trenger løyve til ekstra smattelyder, f.eks i forbindelse ved bruk av gebiss, kan man sende inn en søknad, som vil bli tatt hånd om av en saksbehandler.

Smattesnylterne[rediger]

Å bli hørt av Smatteetaten er ingen sak, men å få viljen sin er noe annet. Det finnes også de som ber om lov til å smatte ekstra mye, selv om de egentlig ikke trenger det. Disse kalles "Smattesnylterne." Smattesnylterne lever godt på sin egen smatting, og sitter gjerne hjemme og koser seg, mens alle andre må slite for å få smatteløyve. Smatteetaten forsøker å ta Smattesnyltere, men det er lett å vri seg unna. I 1995 samarbeidet Smatteetaten med Smattepolitiet om å ta en gjeng Smattesnyltere som hadde gått i dekning like utenfor Oslo. Men Smattesnylterne kom seg unna ved å kremte høyt i to timer, slik at smattingen ble overdøvet.

Smatting på boks[rediger]

De siste årene er det blitt vanlig å selge smatting på boks. Dette gjør at Smatteetaten slipper å behandle så mange søknader, samtidig som folk får den mengden smattelyder de behøver, uten å måtte vente i mange måneder på klarsignal. Ett kilo smattelyder selges mot at kjøperen hoster ti ganger på ekspeditøren.

Smatting boks.jpg